Veiligheid

Vandaag de dag, worden we steeds ouder en blijven we langer zelfstandig thuis wonen. Door deze combinatie is het verstandig, om alvast rekening te houden met de toekomst. Met een aantal eenvoudige aanpassingen blijft uw badkamer comfortabel, ook als u een dagje ouder wordt. Deze aanpassingen hoeven overigens geen invloed te hebben op het design. Tegenwoordig zijn er mooie, slimme aanpassingen die aansluiten op uw wensen en nieuwe badkamer.

Van uw nieuwe badkamer wilt u graag onbezorgd genieten. Iedereen heeft eigen wensen en ideeën voor de badkamer. Maar veiligheid is voor iedereen belangrijk. Met enkele aanpassingen vergroot u niet alleen de veiligheid, maar behoudt u het comfort en een mooie uitstraling.


Tips voor een veilige badkamer 

  • In de badkamer kan de vloer glad worden door de combinatie van water en zeep. Uw vloer wordt aanzienlijk minder glad met een antislip coating op de tegel en hierdoor voorkomt u het uitglijden.
  • In bad is het vaak ook glad als u besluit hierin te douchen, door een badmat aan te schaffen is de kans op uitglijden kleiner. Ook zijn sommige baden voorzien van een speciale coating die dit tegengaat.
  • Een thermostatische douchekraan zorgt voor een constante temperatuur van het douchewater. Hiermee voorkomt u, dat het water tijdens het douchen opeens gloeiend heet wordt.
  • Als u kiest om ook de verlichting in uw badkamer aan te pakken, dan dient deze waterdicht, geaard en dubbel geïsoleerd te zijn.
  • Let tijdens het ontwerpen van uw nieuwe badkamer goed op uitwendige hoeken. Vooral mensen met kinderen, kiezen vaak voor producten met ronde hoeken. Belangrijk is ook om scherpe hoeken, bijvoorbeeld bij het douchemuurtje, af te ronden. Hierdoor kunt u zich dan niet meer bezeren.
  • Een hoge instap bij de doucheruimte is niet echt handig. Een douchecabine, geplaatst op de vloer, dus zonder douchebak, is ideaal en ook nog eens veiliger. Om ervoor te zorgen dat het water wel goed wegloopt, zorgen wij ervoor dat de vloer schuin afloopt naar een drain waardoor er geen water in de doucheruimte blijft staan.
  • Een goede ventilatie is altijd belangrijk in uw nieuwe badkamer. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat het stoom wat ontstaat door bijvoorbeeld het douchen, snel wordt afgevoerd. Als vocht blijft hangen,ontstaat er condens op spiegels en tegels. Daardoor kan het gebeuren, dat het schilderwerk aangetast wordt en er schimmelplekken ontstaan in uw badkamer. Door ervoor te zorgen dat er een kier onder de deur zit, of een rooster in het raam zit, voorkomt u al de eerste problemen, toch is het vaak handig om te kiezen voor een aanvullende ventilatie.

Levensloop bestendige badkamer

We worden steeds ouder en willen steeds langer zelfstandig blijven wonen. Als u op het punt staat de badkamer te gaan verbouwen, is dit zeker een belangrijk aandachtspunt. Door een paar simpele aanpassingen blijft de badkamer comfortabel en modern, óók als u wat slechter ter been bent. In al onze MEGA-stores hebben wij voor deze badkamer van de toekomst, genoeg oplossingen en gadgets, onze deskundige medewerkers vertellen u er graag meer over!

Roommade Geberit Hoomline Instamat Nord Ceram TECE Castelvetro