3 tips om je badkamer schoon te houden

Je badkamer poetsen. Voor de meesten van ons is dit niet de meest favoriete klusje in het huishouden. Helaas moet dit toch wekelijks gedaan worden, wil je het echt schoon houden. Maar wanneer je elke dag een beetje doet, wordt het steeds minder erg. Alle beetjes helpen namelijk. Wij geven je drie tips hoe jij hiermee aan de slag kan.

1. Na iedere douchebeurt

Kalk is de dooddoener van je badkamer. Gaat jouw water niet eerst door een ontkalker? Dan is het bijna zeker dat jij er ook last van hebt. Kijk maar eens aan de onderkant van je kraan. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat je na iedere douchebeurt alles droog maakt. Zo geef je de kalk geen kans om zich te hechten aan jouw kranen, tegels en putje.

2. Weg met de schimmels!

Voor schimmels en bacteriën is de badkamer de ideale woonplaats. Lekker warm en vochtig, daar houden ze van. Helaas kunnen ze er niet blijven wonen want voor de menselijke gezondheid zijn ze heel slecht, en ze zien er tenslotte ook niet heel fris uit. Weg met de schimmels dus. Zet tijdens of na het douchen een raam open zodat het vocht naar buiten en frisse lucht naar binnen kan. Komt deze tip al te laat? Schimmel kan je ook heel makkelijk verwijderen met schimmelverwijderaar. Met onverdunde chloor en een tandenborstel poets je je voegen weer schoon.

3. Verstopte afvoer

Een mens heeft ongeveer 100.000 haren op het hoofd. Van die 100.000 haren vallen er per dag zo’n 50 tot 100 uit en het grootste deel daarvan gebeurt tijdens het wassen van je haar. Waar die haren blijven? Juist, in je doucheputje. En op een gegeven moment kan dit putje het niet meer aan. Alle haren hopen zich op en je afvoer raakt verstopt. Balen! Wil je dit voorkomen? Spoel dan iedere maand een handje soda met kokend water door je afvoer.

Helaas zal je, ondanks deze tips, je badkamer toch nog regelmatig moeten poetsen. Maar met deze tips wordt dat vervelende schoonmaakklusje toch net een stukje makkelijker!

Villeroy & Boch Xenz Nord Ceram ZenZe Sopro Instamat Aquasound