5 tips voor een veilige en moderne badkamer voor senioren

Gelukkig lukt dat dankzij technische snufjes en de juiste aanpassingen steeds beter. Maar wist je dat de badkamer één van de meest ‘gevaarlijke’ plekken in het huis is? Hier gebeuren relatief gezien veel ongelukken. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een comfortabele badkamer waar je nog lang van kunt genieten. Dit zijn 5 tips voor een veilige, moderne badkamer voor op je oudere dag:


Tip 1. Kies voor een inloopdouche
In en uit bad stappen zal steeds lastiger worden en bovendien is de kans op ongelukken hierbij groot. Je doet er dan ook verstandig aan om het bad (of douchecabine met een hoge instap) te vervangen door een inloopdouche. Zo stap je eenvoudig onder de douche en hoef je je geen zorgen te maken over valpartijen.

Tip 2. Neem een antislipcoating
Een drempelvrije inloopdouche is dus enorm praktisch, maar houdt wel rekening met de tegels op de vloer. Deze mogen niet glad zijn. Met een speciale antislipcoating behoort de kans op uitglijden onder de douche tot het verleden. 

Tip 3. Installeer een thermostaatkraan
Nooit meer lang aan de kraan draaien op zoek naar de ideale watertemperatuur. Met een thermostaatkraan zet je hem immers vast op de temperatuur die jij prettig vindt. Bovendien zijn thermostatische kranen begrensd, waardoor je hem nooit per ongeluk en ongemerkt op kokend heet kunt zetten. Wel zo veilig!

Tip 4. Laat wandgrepen plaatsen
Beugels aan de muur, bijvoorbeeld bij het toilet of in de douche, kunnen de benodigde houvast bieden. Wie wat onvaster te been wordt, kan hier steun aan ontlenen en dankzij de wandgrepen toch zelfstandig de badkamer gebruiken.  

Tip 5. Ga voor badkamermeubels zonder groeven of randjes
Hygiëne is heel belangrijk in de badkamer, maar wie een dagje ouder wordt, zal het lastiger vinden om zich in allerlei bochten te wringen om goed te kunnen poetsen. Kies daarom voor greeploze badkamermeubels en douchewanden die volledig glad zijn en geen lastig schoon te houden groeven of randjes hebben.


In onze Mega vestigingen geven wij je graag advies over een veilige, moderne badkamer. Kom bij ons inspiratie opdoen of vraag één van onze verkoopspecialisten om meer informatie. 

 

 

Geberit TECE Geesa Sunshower Xenz Castelvetro ZenZe