Breng de zomer naar binnen. Tips om je badkamer summerproof te maken

Nu de zon al een paar weken niet ophoudt met schijnen, kunnen we zeker wel zeggen dat het hartje zomer is. Iedereen is vrolijk, de vogels fluiten volop en buiten ruikt het naar bloemen, planten en bomen. En nu we van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes ’s avonds buiten zijn, is er niets fijner dan daarna een lekkere douche te nemen in een heerlijk zomerse badkamer. Maar hoe haal je die zomer nou naar binnen? Wij geven je wat tips.

1. Bloemen en planten

Zoals we eerder al zeiden zijn planten weer helemaal terug van weggeweest. En zo ook in je badkamer, wat niet de eerste plaats is waar je aan denkt bij planten. Maar er zijn genoeg planten die ook in de badkamer gewoon overleven. Bijvoorbeeld de graslelie en varens. En wil je nou bloemen in de badkamer? Kies dan voor een Orchidee of een tropische plant.

2. De grote zomerschoonmaak

Er wordt wel eens gepraat over een grote lenteschoonmaak, en we snappen dat je met dit weer weinig zin hebt om je badkamer schoon te maken, maar het helpt wel enorm voor het zomergevoel in je badkamer. Doe je badmat en douchegordijn in de wasmachine, ruim al je kastjes op en gooi overbodige spullen weg. Opgeruimd staat netjes…

3. Neem een regendouche

Een regendouche. Wij kunnen je vertellen: eigenlijk is dit niet alleen in de zomer fijn, maar het hele jaar door. Maar in de zomer hebben wij bij het douchen onder een (koude) regendouche toch altijd een beetje het idee dat we buiten in de regen staan. Maar dan net iets anders ;).

4. Zomerse geurtjes

Bloesem, Lavendel, Rozen. Geuren die ons doen denken aan de zomer. Veel ervaringen die we doormaken ervaren we grotendeels door onze neus. Je hoeft natuurlijk niet per se een lavendel plantje in je badkamer te zetten. Koop gewoon wat geurstokjes of een automatische geurverspreider.

Hopelijk haal je met deze tips de zomer van buiten naar binnen halen. Wij wensen je veel succes en uiteraard een heel fijne zomer!

Hansgrohe Nord Ceram Duravit Geesa Pelipal Villeroy & Boch Instamat