De landelijke keuken: de trend van dit moment

Bij een landelijke keuken wordt al snel gedacht aan bourgondisch, het platteland en veel hout. Maar wist je dat de landelijke keuken naast de klassieke variant ook in een moderne uitvoering te krijgen is? Wanneer je een landelijke keuken binnenloopt ervaar je direct de gezelligheid en proef je boerderijsfeer. Wat zijn de typische kenmerken van een landelijke keuken en hoe pas je ze toe in de klassieke en moderne variant?

Keukenkasten landelijke keuken

Vooral de houten deurtjes van een landelijke keuken geven de authentieke uitstraling, mede door de freesbewerking en de stoere handgrepen. Houttinten en warme kleuren zorgen voor het knusse. Maak je de keuken wit of zwart en kies je strakke rvs-handgrepen, wordt je landelijke keuken gelijk modern.

Werkblad landelijke keuken

Welk werkblad voor je landelijke keuken wil je? Een kunststof blad met vierkante spoelbak en moderne inductie kookplaat maakt het design strak. Een werkblad van graniet of composiet geeft weer de klassieke look. 

Landelijke keuken met kookeiland

Een landelijke keuken is meestal groots en ruim opgezet. Een kookeiland is vaak een echte blikbanger. Wil je het klassiek? Kies dan voor een mooi gasfornuis. Een strakke (inductie) kookplaat en hypermoderne kraan, maken de keuken weer helemaal van nu. Een kookeiland in de landelijke keuken creĆ«ert ook de mogelijkheid aan een kant krukken neer te zetten. Hierdoor kan er huiswerk gemaakt worden, een krantje gelezen worden of een wijntje gedronken worden, terwijl er gekookt wordt. Een woonkeuken waar iedereen heerlijk kan samenkomen. 

Tegels landelijke keuken

De tegels voor een landelijke keuken die het meest gebruikt worden zijn metrotegels, de typische boerentegels of fijne verticale tegeltjes. Wil je je landelijke keuken de moderne look meegeven, dan kan je kiezen voor een aparte kleur, zoals zwarte tegels of antraciet/grijs. Met matte tegels geef je je landelijke keuken helemaal iets unieks mee. 

Op zoek naar een landelijke keuken? In onze showroom hebben we een ruim aanbod en kun je zelf alle verschillende materialen zien en voelen. Kom gezellig langs of maak direct een afspraak voor een adviesgesprek.

 

Hansgrohe Sopro Castelvetro Nord Ceram TECE Aquasound Geesa