Een zwarte keuken is het nieuwe wit!

Hot or not?! Wij zeggen hot, de zwarte keuken is hard opweg om de standaard witte keuken te verslaan. Het is een enorm gewilde kleur, niet alleen ons interieur en de kozijn verven we zwart. De zwarte keuken is anno 2018 niet meer weg te denken, en wij vertellen je graag waarom… 

1. Chique en luxe uitstraling 

Wanneer een zwarte keuken gecombineerd wordt met strakke wit gestucte muren creëer je een chique en luxe uitstraling in jouw keuken. Het grote contrast in kleur laat de keuken optisch naar voren komen waardoor een ruimtelijk effect ontstaat. Ondanks de donkere kleur lijkt de keuken groter, dit geeft een gevoel van luxe. 

2. Het gevoel van een warm welkom

Zwart is een warme en intense kleur. Een zwarte keuken kan bestaan uit verschillende soorten materialen waardoor de kleur totaal anders overkomt. Je voelt je er direct thuis. Kies je hoogglans zwarte keukendeurtjes dan geeft dit een moderne en strakke look. Een zwarte keuken met een houtmotief zorgt bijvoorbeeld weer voor een gezellig en warme uitstraling in jouw keuken!

3. Tijdloze en trendy kleur

Er is geen kleur die tijdlozer is dan zwart. Tocht wordt deze kleurkeuze vaak als gewaagd en spannend gezien. De reden hiervoor is dat zwart de grootste contrast kleur is. De meeste wanden in onze woning zijn wit en dan valt een zwarte keuken erg op! Toch zijn we ervan overtuigd dat een zwarte keuken in combinatie met lichte tinten als basiskleur in de woning een tijdloos en trendy effect geeft.

4. Zwart de kleur die zich aanpast

Officieel is zwart geen kleur, maar hoe dan ook wij zien het als een kleur die gecombineerd kan worden met alle andere kleuren. Welke kleur vloer er ook in je huis ligt, een zwarte keuken past er altijd bij. Ook past een zwarte keuken zich gemakkelijk aan bij de rest van het interieur. Het mag dan wel een kleur zijn die overal bij past, let er goed op dat het overige kleurgebruik in jouw woning vooral bestaat uit lichte kleuren. Doe je dit niet, dan kan een zwarte keuken de ruimte erg klein en sober maken en verliest de zwarte keuken zijn luxe uitstraling. 

Er is een kans dat jouw volgende keuken een zwarte keuken wordt. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een zwarte keuken omdat het een makkelijk te combineren kleur is en ook nog eens tijdloos. En het beste argument waarom zwart het nieuwe wit is luidt als volgt… op een zwarte keuken met een reliëf zie je bijna geen vuil, dat is nog eens handig!!  

Villeroy & Boch TECE Hansgrohe Sopro Castelvetro Nord Ceram Damixa