Interieurtrend: stijlvolle pvc-vloeren

Sinds een aantal jaren is de pvc-vloer enorm in opkomst in de Nederlandse interieurs. Pvc is een harde kunststof die vrijwel overal voor gebruikt kan worden. Pvc-vloeren lijken qua uiterlijk op laminaat, maar zijn veel duurzamer. Lees hier alles over de laatste trends op het gebied van pvc-vloeren. 

Voordelen pvc-vloeren

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een pvc-vloer? We hebben ze op een rij gezet voor je:

  • Duurzaam: sterk en hoge slijtvastheid;
  • Onderhoudsvriendelijk: stofzuigen en dweilen is voldoende;
  • Waterbestendig: kan dus ook in de badkamer en handig met vlekken makende kinderen;
  • Kan met vloerverwarming: de pvc-vloer wordt dan strak op de vloer gelijmd. Pvc geleid beter dan hout of laminaat waardoor het rendement dus nog hoger is;
  • Akoestische demping: minder loopgeluid zoals je hebt bij laminaat (zeker met de juiste ondervloer);
  • Vele uitvoeringen mogelijk: enorme keuze uit kleuren, patronen en motieven.

Stijlvolle trends pvc vloeren

Tegenwoordig zijn de prints van pvc vloeren helemaal hip en trendy. Je kunt ze krijgen met hout-look, visgraat of zelfs beton-look. Hierdoor is het haast niet meer te onderscheiden van echt hout of beton.

Betonlook 

De beton-look pvc-vloeren zijn een van de meest populaire op dit moment. Ze zijn dus gemaakt van pvc, maar zijn strak tegen elkaar aangelegd waardoor het lijkt alsof het een volledig betonvloer is. 

Houtlook

Wil je liever een houten vloer maar niet de nadelen van hout? Dan is de pvc-vloer met hout-look ideaal. Het is op het oog bijna niet van echt hout te onderscheiden en je creëert de warme uitstraling van hout in de ruimte. 

Visgraat

Ken je die klassieke visgraat houten vloeren van vroeger? Ook met pvc is dit nu mogelijk! Net als de gewone hout-look pvc-vloer is de pvc-vloer met visgraat niet van echt te onderscheiden. Je combineert de prachtige klassieke uitstraling van een eikenhouten visgraat-vloer met de voordelen van pvc. Het resultaat: een uitgesproken vloer in je woning, net even wat anders dan een reguliere vloer. 

Dus ben je op zoek naar een ijzersterke vloer waar je volop keuze hebt qua looks, mee wilt doen aan de laatste interieur trends en geen zin hebt in veel onderhoud? Dan is een pvc-vloer de ideale vloer voor jou. We nodigen je graag uit in de showroom van Mega om de uitgebreide collectie pvc-vloeren te bekijken. 

 

Hansgrohe Castelvetro Damixa Nord Ceram Xenz Villeroy & Boch Geesa