Is jouw huis al zomerklaar?

Eindelijk komt de zomer komt de zomer een stukje dichterbij! Kijk jij ook al zo uit naar warme dagen vol zonneschijn? Wij wel en daarom geven we je deze 5 tips om je huis nu al helemaal klaar te maken voor de zomer. Zodat jij straks onbekommerd van dit mooie seizoen kunt genieten. 

Houd een grote zomerschoonmaak

Ook al is het nog geen zomer, begin nu al met het opruimen van je huis. Als het buiten een beetje lekker weer is, zet je alle ramen en deuren wagenwijd open om goed door te luchten. Zeem de ramen, verwijder verdwaalde stofwebben uit hoeken en gaten en zet je keuken eens goed in het sop. Daar frissen jij en je woning allebei van op! 

Tijd voor iets nieuws

Iets nieuws in je huis is altijd leuk. En dan kun je uiteraard een mooie, nieuwe pot voor die ene plant kopen, maar waarom zou je het niet wat groter aanpakken? Droom jij al tijden van die nieuwe vloer in de woonkamer, een nieuwe keuken of een waanzinnige droombadkamer? Dan is dit hét moment om die droom te realiseren. Het project is klaar voordat de zomer begint en jij kunt er dan lekker van genieten. 

Ga aan de slag in de tuin of op het balkon

Het is misschien niet binnenshuis, maar de tuin of het balkon horen zeker wel bij de woning. En in de zomer wil je hier optimaal van kunnen genieten. Begin dan ook nu al met de benodigde voorbereidingen. Doe de tuintafel af, zet de loungeset weer buiten en ga aan de slag met het wieden van onkruid, het verwijderen van dorre bladeren en het plaatsen van vrolijke voorjaarsbloeiers.  

Geef oude spullen een make-over

Aandacht voor details doet wonderen. Liggen al jaren dezelfde kussentjes op de bank? Voorzie ze dan van een nieuwe kussenhoes. Dat ziet er ineens anders uit. Oude, houten meubelstukken – zoals kleine kastjes en bijzettafels – fleuren helemaal op van een likje verf. Spelen met vrolijke, zomerse kleuren mag, uiteraard! 

Zorg voor goede zonwering

In de lente ben je nog blij met iedere zonnestraal, maar in de zomer kan het behoorlijk warm worden in huis. Dit is dan ook het juiste moment om je te oriënteren op een goede zonwering. Je kunt kiezen voor buitenzonwering (zoals het bekende zonnescherm), maar heb je wel eens aan binnenzonwering gedacht? Daarmee zijn de mogelijkheden eindeloos én het maakt je interieur meteen helemaal af.

In de vestigingen van Mega vieren wij uiteraard ook dat de zomer eraan komt. Houd daarom onze website en onze social mediakanalen, zoals Facebook en Instagram, in de gaten om niets te missen van leuke acties en zomerse verrassingen. 

TECE Hansgrohe Pelipal Nord Ceram Instamat Sunshower Aquasound