Koken met Mega - Aspergetaart uit de stoomoven

Het is weer lente! En dat betekent: het zonnetje gaat weer schijnen, de bomen krijgen weer blaadjes, bloemen poppen op uit de grond en de vogels zijn klaar om eieren te gaan leggen. Maar wat dat ook betekent: ASPERGETIJD! De aspergeboeren in Nederland zijn de afgelopen tijd druk in de weer geweest om voor ons de lekkerste asperges te kweken. Asperges kunnen op verschillende manieren bereid worden. Witte asperges hebben een milde, verfijnde smaak en worden vaak gebruikt voor in soepen. Groene asperges hebben een aardse, pittige smaak en zijn wat harder, heerlijk om te grillen en als bijgerecht te eten! Wist je dat witte asperges onder de grond groeien en groene boven de grond? 

Speciaal voor de paasdagen maken we vandaag een aspergetaart met zalm, en wel uit de stoomoven! Want wat is er handiger koken dan koken met een stoomoven?

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gram bladerdeeg
  • 50 gram gerookte zalm
  • 200 gram gekookte asperges
  • 1 eetlepel dille
  • 2 eieren
  • 100 milliliter kookroom
  • 100 gram kruiden roomkaas
  • Eventueel zout en peper

 

Bereidingswijze:

Stap 1 Laat de asperges en de zalm uitlekken. Verwijder daarna de huid van de zalm en snijd de zalm in stukjes. Tip: Je kan de zalm ook verkruimelen door deze met twee vorken uit elkaar te trekken. Snijd ook de asperges in stukjes.

Stap 2 Klop de eieren los en roer deze door de kruidenroomkaas, kookroom, dille en zout/peper.

Stap 3 Schep de asperges en zalm door het mengsel van eieren en kruidenroomkaas.

Stap 4 Bekleed een springvorm met het bladerdeeg.

Stap 5 Verdeel het mengsel over het deeg en bak de hartige taart ongeveer 30 minuten op de combinatie hetelucht 225 gr. C + stomen. Na 30 minuten heb je een heerlijke hartige taart. Makkelijk, maar oh zo lekker! Hier kan jij wel mee aankomen bij je familie. Smakelijk eten!

Nord Ceram Roommade Sunshower Hoomline ZenZe Geberit Aquasound