Met deze 5 tips lijkt jouw kleine badkamer stukken groter

Je badkamer. Vaak niet de grootste ruimte van je huis, terwijl het wel één van de belangrijkste is. Helaas heeft niet iedereen de luxe om in een grote villa te wonen met meer dan één badkamer. Maar toch kan je met een paar slimme aanpassingen je badkamer vele malen groter laten lijken. Wij geven je 5 tips: 

Licht, licht, licht

Misschien heel logisch, maar licht kan je badkamer optisch veel groter maken. Heb jij een kleine badkamer? Kies dan voor lichte tegels, een lichte vloer en lichte meubels. Wil je het wat drastischer aanpakken? Misschien kan je het kleine dakraam vervangen voor een grotere. 

Glas

Vervang je douchegordijn of -wandje voor een glazen wand of een douchecabine. Doordat je zicht niet meer doorbroken wordt lijkt de ruimte meteen een stuk groter. 

Kies voor een egale wand

Het is echt iets van de laatste tijd om alle muren in de badkamers te laten stuken. Heb jij, met je kleine badkamer, even geluk! Omdat er bij een egale wand geen naden zichtbaar zijn, zorgt dit ervoor dat je badkamer een stuk ruimtelijker oogt. Heb je nou geen budget om je wanden te laten stuken? Kies dan voor een zo groot mogelijke tegel met een zo klein mogelijke naad.

Opruimen kost minder tijd dan zoeken

En daarnaast lijkt een opgeruimde badkamer een stuk ruimtelijk én luxer. Ook deze tip klinkt heel logisch, maar in een kleine badkamer is het super belangrijk om dingen goed op te bergen. Er zijn veel losse spullen (denk aan tandenborstels, zeepjes, shampooflessen, tandenpasta enz.) die van jouw badkamer een enorme puinhoop kunnen maken. Zorg dat je deze spullen opbergt in lades of kasten. 

Mirror, mirror on the wall

Last, but definitely not least: spiegels. Zonder spiegels is een badkamer geen badkamer. En zoals je waarschijnlijk ook al wel weet: een spiegel laat een ruimte veel groter lijken. En ook hiervoor geldt: hoe groter hoe beter! En wat ook helemaal van de laatste tijd is: ronde spiegels, dat zorgt voor een speels effect. 

Met de juiste tips en tricks is het echt niet moeilijk om jouw badkamer groter te laten lijken. Wil jij nou nog meer tips? Kom dan langs in een van de vestigingen bij jou in de buurt, onze verkoopspecialisten helpen je graag! 

Sopro Sunshower Damixa Hansgrohe ZenZe Villeroy & Boch Aquasound