Te weinig ruimte? Zo benut je jouw kleine keuken optimaal!

 Je bent écht niet de enige met een kleine keuken, de gemiddelde keuken is namelijk 10 vierkante meter. Er zijn natuurlijk mensen die het met nóg minder ruimte moeten doen, maar één ding waar iedereen een te kort aan heeft is opbergruimte. Het opbergen van je servies en keukenapparaten blijft een uitdaging. Hoe zorg je voor genoeg opbergruimte? Of hoe doe je dat als je vier kinderen, drie katten en een huisgenoot hebt die niet weten wat opruimen is? Wij geven je 3 tips.

1.  Lades in plaats van kastjes

Heb jij vooral kastjes in je keuken? Dan zul je vast herkennen dat de spullen die helemaal achterin staan vaak niet gebruikt worden. Simpelweg omdat je er niet bij kunt zonder alles om te stoten of eerst aan de kant te moeten schuiven. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Als je van die kastjes lades maakt, kun je ook achterin spullen kwijt die je dagelijks gebruikt. Maak een deurtje voor de lades en je ziet van buiten geen verschil.

2. Gebruik de binnenkant van je kastdeurtjes

Trek je kastje eens open en kijk eens naar de binnenkant van het deurtje. Er is genoeg ruimte om smalle dingen op te bergen. Hang bijvoorbeeld een rekje op met daaraan opschepbestek of maak een prikbord om je boodschappenlijst aan op te hangen, ziet je keuken er ook meteen opgeruimd uit. 

3. Een snijplank voor over je wasbak

Heb je er ook weleens last van dat je te weinig werkruimte hebt wanneer je aan het koken bent? Wij hebben de oplossing: koop een snijplank die precies over je wasbak past. Zo creëer je gemakkelijk meer werkruimte en is je aanrechtblad ineens een stuk groter. Kom maar op met dat 5 gangen diner!

Wil je graag persoonlijk advies ontvangen over hoe je jouw keuken het best kunt inrichten? Kom dan gezellig langs bij een van onze vestigingen in Den Helder of Heemskerk. Onze adviseurs helpen je graag bij het inrichten van je droomkeuken. 

Sopro Castelvetro Sunshower Damixa Geberit Pelipal Aquasound